keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Minun jouluni...

Taas ja viimein se on ovella, joulu. Meillä kaikilla on omia tapojamme ja tottumuksiamme viettää (tai olla viettämättä) joulua. Minun joulutunnelman takaavat seuraavat asiat:

Joulukinkku: Paistetaan aatonvastaisena yönä. Herätään keskellä yötä kinkun tuoksun saavuttaessa makuuhuoneen tarkistamaan kinkun lämpötila.

Joulukuusi: joulukuusi tuodaan pirttiin ja koristellaan aattoaamuna, siinä sivussa katsellaan tv:n jouluohjelmia (Lumiukko, joulurauhan julistus...) ja jännitetään, toimiiko kuusen kynttiläsarja tänä jouluna.

Lasten jännitys: Sen jälkeen kun omat lapset syntyivät olen taas löytänyt lapsen riemun ja jännityksen tuoman lisämausteen joulun odotukseen. On kiva seurata, kuinka lapset kurkkivat ikkunasta pihamaan kulkijoita, valittavat ajan matelemista ja ovat malttamattomia. Tunnelma on ihan käsin kosketeltavissa.

Joulusauna: Jouluaatto on ainoa päivä vuodessa, jolloin päivällä saunominen on mielestäni sopivaa. Sauna tuoksuu puhtaalle ja glögi hyvälle saunan jälkeen.

Jouluyön rauha: On kiva istahtaa kaiken jännityksen ja hässäkän jälkeen alas, ottaa joulukonvehteja ja nauttia tunnelmasta, jonka hiljaisuus, kynttilän liekit ja pehmeä suklaan maku suussa saavat aikaan.




Tämän pienen kirjoituksen myötä haluan toivottaa Sinulle Iloista ja Tunnelmallista Joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti